Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával
  2018-06-05 23:30:42, kedd
 
   
  Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával

Hozzávalók

1 csokor spárga
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olívaolaj
1 db egész csirkemell
1 ek vaj
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csésze rizotto rizs
1 dl száraz fehérbor
2-3 dl húsleves
parmezán

Elkészítés

A spárgát előkészítjük: a fás szárakat eltávolítjuk és megmossuk a fejeket. Tepsire rendezzük őket, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben kevés olajon készre sütjük.
A rizottóhoz kevés vaj és olaj keverékén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst, átpirítjuk és felöntjük a borral. Ha elpárolgott róla az alkohol (pár perc), az alaplevet kis adagokban apránként hozzáöntünk a rizshez és készre főzzük. Nem cél, hogy szétfőtt rizst kapjunk, a tökéletes rizotto kicsit "harapósabb", keményebb állagú. Ha elkészült a rizs, pici vajat és reszelt parmezánt keverünk hozzá. Ettől lesz még krémesebb a rizottónk.
Tálalásnál egy mélyebb tányérra szedünk a rizottóból, teszünk rá egy szelet csirkemellet és néhány szál sült spárgát. A tetejére még szórhatunk egy kevés parmezánt.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Címkék: megdinszteljük, előmelegített, meglocsoljuk, csirkemellet, vöröshagymát, olívaolajjal, előkészítjük, eltávolítjuk, mindmegette, vöröshagyma, hozzáöntünk, serpenyőben, elpárolgott, tálalásnál, rizottóból, harapósabb, elkészítés, csirkemell, szórhatunk, fokhagymát, hozzávalók, rizottóhoz, rizottóval, átpirítjuk, hozzáadjuk, szeletekre, megmossuk, borsozzuk, adagokban, rendezzük, alaplevet, tökéletes, keverékén, apránként, felöntjük, megsütjük, spárgát előkészítjük, csirkemellet vékony, rizottóhoz kevés, apróra vágott, tökéletes rizotto, mélyebb tányérra, szelet csirkemellet, kevés parmezánt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Alvó cica  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A végzet az  Beney Zsuzsa - Álom  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Ha így haladunk...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A fák lelke  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam Krisztinától  Volt egy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  Próbálkozni kell ahhoz,  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  A fák lelke  Amit átélünk,  Semmit ne higgy el  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
spárgát előkészítjük, csirkemellet vékony, rizottóhoz kevés, apróra vágott, tökéletes rizotto, mélyebb tányérra, szelet csirkemellet, kevés parmezánt, megdinszteljük, előmelegített, meglocsoljuk, csirkemellet, vöröshagymát, olívaolajjal, előkészítjük, eltávolítjuk, mindmegette, vöröshagyma, hozzáöntünk, serpenyőben, elpárolgott, tálalásnál, rizottóból, harapósabb, elkészítés, csirkemell, szórhatunk, fokhagymát, hozzávalók, rizottóhoz, rizottóval, átpirítjuk, hozzáadjuk, szeletekre, megmossuk, borsozzuk, adagokban, rendezzük, alaplevet, tökéletes, keverékén, apránként, felöntjük, megsütjük, keményebb, krémesebb, parmezánt, olívaolaj, fokhagyma, spárgával, rizottónk, elkészült, szétfőtt, keverünk, tányérra, fehérbor, szárakat, parmezán, tetejére, húsleves, mélyebb, szerint, szedünk, teszünk, alkohol, spárgát, rizshez, reszelt, rizotto, fejeket, tepsire, kapjunk, sütőben, forrás, apróra, kicsit, szelet, állagú, készre, főzzük, borral, néhány, vágott, olajon, spárga, vágjuk, csésze, gerezd, vékony, sózzuk, sütjük, száraz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3214
  • e Hét: 18086
  • e Hónap: 31991
  • e Év: 161698
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.